Loading...

Contact met Liesbeth

Neem contact op

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan via onderstaande gegevens contact op. Liesbeth neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Over Liesbeth

Liesbeth verbeeldt de zielenroerselen van de mens in brons. Zij werkt op dit thema in drie categorieën. In de enkelfiguren plaatst Liesbeth sobere vrouwfiguren in een dynamische houding. Het zijn voorbijgangsters in de tijd die als een zoekende pelgrim en/of als ijdele catwalker door het leven gaan.

De gestileerde dubbelfiguren, die in liefdevolle relatie tot elkaar staan, verbeeld zij daarentegen in een statische houding.

In de geabstraheerde bronzen speelt Liesbeth graag met structuren van symbolische beeldelementen die zij vindt in de natuur en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld.

Liesbeth werkt alle beelden volledig zelf af; frezen, slijpen, schuren, patineren, oppoetsen en in de steen lijmen.

In haar aardewerk collectie [materie van ‘moeder aarde’] maakt zij ongebruikelijke potten/vazen/schalen/dubbelfiguren, veelal wat monumentaler van vorm. Geheel daartegenover staat het zéér fragile gebruiks aardewerk dat zij maakt. Het is flinterdun en handgevormd. Het zijn uniek gedecoreerde, meditatieve staaltjes werk.

CV Liesbeth

Geboren 1953 in Venray. Opleiding aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort [1970-1975]. Exposeert haar werk in vele galeries in binnen- en buitenland. Maak[te] ook vele beelden in opdracht, voor bedrijven en particulieren.

liesbeth

Dit is het logo waarmee Liesbeth Rutten haar beelden signeert: